Malzemeler:
Alt tabanı icin;
- 2 pkt. Eti Burçak,
- 5 ymk kaşığı Tereyağ,
Kreması için;
- 5 yumurta,
- 2 pkt Labne,
-1 pkt Krema,
-1 su bardağı toz şeker,
-1 pkt Vanilya,
-1 ymk kaşığı Nişasta,
Çikolata Sosu;
-1 Çay bardağı krema,
- 2 adet kare çikolata (2*80=160gr)
Yapılışı:
* 2 paket Burcak bisküviyi rondodan çekiyoruz, erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp homojen bir karışım elde ediyoruz. Karışımı kelepçeli kalıbımıza alıyoruz ve dolapta 45dk bekletiyoruz. (İsteğe bağlı olarak içine fındık, hindistan cevizi, fıstık da konabilir.)
5 yumurta ile 1 su bardağı şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, krema, vanilya, nişasta ve labneleri de karışıma eklerek kek hamurumuzu hazırlamış oluyoruz.
* Hazırladığımız karışımı süzgeçten geçirerek tabanımızın üstüne döküyoruz.
* Önceden ısıttığımız fırında 50 dk pişiriyoruz.
Çikolata Sosu:
- 1 çay bardağı krema ve 2 paket çikolatamızı kısık ateşte eritiyoruz,soğumuş kekimizin üzerine döküp dinlendiriyoruz. Minimum 6 saat beklemesi gerekir.
Püf Noktalar;
- Tabanı yayarken sımsıkı ve kenarlardan yüksek ortası dümdüz olmasına dikkat edelim,
- Kalıbımızın kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayalım ki kekimizin kenarları kızarmasın,
- Kek hamurumuzu koyduktan sonra aralarında baloncuk, boşluk kalmaması için 2-3 kez tezgaha vurduralım,
-Fırına verdiğimiz kekin çatlamaması için bir kase su fırına yerlestirelim,
-Dinlenmiş cheesecake her zaman çok daha lezzetli olur, 1 gün önceden yapmak da fayda var :)
Ve cheesecakemiz hazır, çikolata sosu yerine limon, frambuaz da hazırlayabilirsiniz, Dr Oetker'in hazır sosları da olabilir, Çikolata bizim favorimiz, Çilek, Krem şanti, Oreo dilediğiniz güzellikle süsleyebilirsiniz:) Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder